TheraPYR4Dogs

Gedrags- en Orthomoleculaire therapie voor honden

Versvleesvoeding

Posted on 30 mrt 2013 Reacties uitgeschakeld voor Versvleesvoeding

Wij zijn verkooppunt van Natuur&Dier Versvleesvoeding.

Waarom vers vlees?
Als je kiest voor vers vlees, dus rauw onbewerkt vlees, kies je voor voeding die past bij het verteringssysteem van een (opportunistische) carnivoor (vleeseter) zoals een hond en kat. Er wordt wel eens beweerd dat een hond een omnivoor (planten- en vleeseter) is en geen carnivoor, maar als je naar het verteringsstelsel en het gebit kijkt klopt dat niet. De darmen zijn wel iets beter aangepast op plantaardig voer dan bij een kat, vandaar de term opportunistische carnivoor. Als hij de kans heeft, eet hij ook plantaardig voedsel, maar dat betekent niet dat een hoofdzakelijk plantaardige voeding het beste is. Katten zijn nog duidelijker carnivoor en hebben minder tot geen behoefte aan plantaardig voedsel.

Waarom is vers vlees zo gezond?
Vers vlees heeft ten opzichte van verhitte voeding zoals blikvoer en brokken meerdere voordelen:
– er zitten goede bacteriën in die goed zijn voor de darmen en daardoor zorgen voor een betere afweer
– het zorgt voor een zuurder maagzuur, waardoor slechte bacteriën en parasieten minder/geen overlevingskans hebben
– het zorgt voor minder afvalstoffen in het lichaam waardoor de organen minder belast worden
– de voedingsstoffen zijn natuurlijk

Honden die gevoerd worden met vers vlees genieten meer van hun eten, hun algehele conditie en weerstand is beter, ze hebben een mooiere vacht, minder last van vlooien en teken, minder ontlasting en een beter gebit. Bovendien zullen darm-, huidproblemen en allergieën verdwijnen of sterk verminderen. Vers vlees kan zelfs een positief effect hebben op het gedrag van uw hond. Geen jeuk meer, niet meer zo stinken (lichaamsgeur, winderigheid, uit de bek stinken), minder vaak naar de dierenarts, mooiere vacht, geen volle anaalklieren meer, minder vaak poepen en kleinere opraapbare drollen. En niet onbelangrijk:  de meeste honden vinden het ook nog eens ontzettend lekker!

Natuur & Dier heeft diepgevroren worsten versvleesvoeding van 500 gram en van 1000 gram.

Natuur en Dier logo

Natuur & Dier is een kant en klaar versvoer (KVV) bestaand uit 60% spiervlees, 20% orgaan en 20% bot, dit zijn mixen van verschillende diersoorten. Er zit geen premix, groenten of andere producten in. Je voert compleet door af te wisselen met minstens 5 diersoorten, waaronder vis. Afwisselen is dus een must!

Natuur & Dier mixen/soorten: 5 Dieren Basis (kip-konijn-rund-lam-zalm), 5 Dieren DeLuxe (eend-geit-lam-paard-kalkoen), Puppy-Kitten (kip-konijn-rund-lam-zalm) Paard/Konijn/Lam, Kalkoen/Runderpens, Kip/Rund/Lam, Eend/Rund, Kalkoen/Paard

De kiloprijzen van Natuur & Dier liggen tussen de € 3,00 en € 4,50, de pondjes tussen de € 1,70 en € 2,95.

Deze producten zijn te koop in onze winkel in Woudrichem (Oudendijk 14a), openingstijden dinsdag- en woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdags van 12:00 tot 16:00 uur. Of afhalen op afspraak (pascale@therapyr4dogs.nl).