TheraPYR4Dogs

Gedrags- en Orthomoleculaire therapie voor honden

BAT voor Reactieve honden

Posted on 13 aug 2014 Reacties uitgeschakeld voor BAT voor Reactieve honden

BAT gr

Voor reactieve en angstige honden is de BAT-methode een zeer vriendelijke en natuurlijke manier om te leren omgaan met prikkels/situaties waar zij moeite mee hebben. Dit kunnen andere honden zijn maar ook mensen of kinderen. Bijvoorbeeld een hond die uitvalt naar andere honden. BAT is met name geschikt als angst, (angst)agressie of frustratie door andere levende wezens wordt veroorzaakt. De hond leert zijn eigen keuzes te maken en op eigen pootjes te staan. Je helpt de hond om zijn gedrag te veranderen zodat hij zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen. Er wordt altijd naar gestreefd om zo weinig mogelijk stress te veroorzaken bij blootstelling aan de prikkel.

BAT staat voor Behavior Adjustment Training (Training om gedrag te veranderen) en is ontwikkelt door Grisha Stewart.

In de praktijk betekent dit dat er na het invullen van een intake-formulier eerst een intake-gesprek plaats vindt om de situatie van de hond goed in kaart te brengen. Hierbij wordt gekeken of de BAT-methode geschikt is voor uw hond en wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. De intake duurt ongeveer 2 uur en is zonder hond. Daarna wordt er op korte termijn een 1e les gepland waarbij de lijnvoering, de survival skills en enkele andere tools worden geoefend. Dit geeft mij tevens de gelegenheid om de hond te zien en te observeren. Vervolgens gaat u een aantal weken (ongeveer 4-5) thuis aan de slag met de instructies die ik mee geef en daarna volgen er 4 aaneensluitende (1 x per week) individuele BAT-sessies waarbij we samen aan de slag gaan met uw hond en waarbij u tevens wordt geleerd hoe u dit in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Een BAT-pakket bestaat uit de Intake + 1e oefenles + 4 BAT-sessies van ongeveer 45-60 minuten (incl.pauzes). Hierna heeft u een goed inzicht hoe u op deze wijze verder met uw hond kunt oefenen volgens de BAT-methode en het is dan ook zeker de bedoeling om dat ook te doen om het beste resultaat te krijgen.

Alle BAT trainingen zijn individueel! Er worden geen groepstrainingen gegeven.

De intake is op mijn huisadres in Woudrichem, de BAT-sessies worden gegeven op locatie in de omgeving van Woudrichem / Sleeuwijk / Giessen.

Momenteel is er helaas geen aanmelding voor BAT-trainingen mogelijk!

De wachttijd is dusdanig opgelopen (mogelijk al tot eind 2021) dat ik momenteel geen nieuwe mensen/honden op de wachtlijst zet om het overzicht niet volledig kwijt te raken. 

Meer over BAT op de site van Empowered Animals!

Klik hier voor een artikel over BAT op de site van Doggo!

Pascale Zwart, CBATI – Gecertificeerd BAT Instructeur

Er is ook een Nederlandstalig boek over BAT 2.0, echt een aanrader!

Soms kan het nodig zijn om de training / therapie te ondersteunen met supplementen die stress verminderen. Dit kan met natuurlijke supplementen en/of Bach-bloesems.

Een orthomoleculair consult met advies over voeding en suppletie kan zeer waardevol zijn in combinatie met BAT-training!  Zie deze pagina over Orthomoleculaire therapie: http://therapyr4dogs.nl/orthomoleculaire-therapie/

Ook Shiatsu therapie kan zeer waardevol zijn in combinatie met de BAT-trainingen voor fysieke en mentale ondersteuning, zie deze pagina over Shiatsu: http://therapyr4dogs.nl/shiatsu-therapie/

Waarom ondersteunen?

  • Grotere slagingskans als je de therapie ondersteunt.
  • Minder stress / minder pijn / scherpe kantjes eraf…
  • Daardoor beter bereikbaar voor training en het geleerde blijft beter hangen.
  • Bij minder stress leer je sneller en beter.

In onze webshop zijn een aantal van deze artikelen te vinden. Bach bloesems worden op maat gemaakt. Indien nodig kan ik met behulp van de Lecher-antenne de hond doormeten en zo de benodigde supplementen adviseren, ook met betrekking tot de ondersteuning van de gezondheid van uw hond.