TheraPYR4Dogs

Gedrags- en Orthomoleculaire therapie voor honden

Gedragstherapie

Posted on 21 feb 2013 Reacties uitgeschakeld voor Gedragstherapie

Vanwege tijdgebrek en studiebelasting (nieuwe opleidingen) worden er momenteel alléén in beperkte mate BAT-intake’s en BAT-trainingen gegeven en momenteel geen “andere” gedragsconsulten! Vol t/m eind september!

Gedragstherapie is bedoeld voor honden die gedrag vertonen welke problemen geeft voor de hond zelf, hun eigenaren of voor hun omgeving. Dit kan van alles zijn, zolang u het als een probleem ervaart dan is het dat ook.

Enkele voorbeelden van gedragsproblemen:

  • Angst voor andere honden/mensen/kinderen/mannen/geluiden.SONY DSC
  • Onzindelijkheid.
  • Nerveus/hyperactief gedrag.
  • Niet alleen thuis kunnen zijn.
  • Agressie naar andere honden/mensen/eigenaar/andere gezinsleden.
  • Agressie rondom de voerbak.
  • Slopen/vernielingen in huis.
  • Najagen van fietsers/joggers.
  • Overmatig blaffen.
  • Trekken/uitvallen aan de lijn.

Daarnaast kunt u bij mij terecht voor vragen & adviezen omtrent de opvoeding van uw pup of volwassen hond, omgang met uw oudere hond, omgang tussen kinderen en uw hond en (clicker)trainingen.

Storm01-kader gr

Nadat u mij wat eerste gegevens over uw hond heeft verstrekt per mail of telefonisch maken we een afspraak en kom ik naar u toe om het gedrag van uw hond te bespreken en indien mogelijk ook te zien. Het kan zijn dat we uw hond even testen of wat oefeningetjes met hem/haar doen. Dit consult zal ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Daarna ga ik dit uitwerken en u krijgt van mij per mail een uitgebreid advies met eventueel stappenplan speciaal gericht op uw hond en aangepast aan uw situatie. Hier kunt u dan mee aan de slag en natuurlijk sta ik u bij voor verdere ondersteuning en advies. Indien het nodig is maken we een afspraak voor een herhalingsconsult om de 1e stappen samen te doen.

Gedragsproblemen kunnen soms redelijk  “simpel” opgelost worden door toepassing/aanpassing van leefregels en opvoedingsmethodes, echter bij veel gedragsproblemen komt er meer bij kijken en zal er naast deze aanpassingen een uitgebreid trainingsprogramma nodig zijn.

Een positieve training- en opvoedingsmethode zonder fysieke straf of dreiging met straf is misschien niet altijd de snelste manier maar boven alles wel de eerlijkste! Daarom zal hier ook altijd naar gestreefd worden! Tegenwoordig zijn er een hoop nieuwe inzichten over het gedrag en de emoties van honden en probeer ik altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Een gelukkig hondenleven, een goede relatie van de hond en eigenaar, veiligheid en een hond die zich probleemloos in de maatschappij kan handhaven staan hierbij centraal en zijn daarom altijd het uitgangspunt!

 

Trainen kader gr